De Wellen 4 - Verkocht

9111 HN, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
De Wellen 4
Plaats:
9111 HN, Burdaard
Prijs:
€ 219.000
Bouwjaar:
1987
Type:
Twee-onder-één-kap
Status:
Verkocht
Woonoppervlakte:
107 m2
Perceeloppervlakte:
325 m2
Inhoud:
475 m2
Kamers:
4
Slaapkamers:
3

Omschrijving

Wie heeft er niet van gedroomd, een rietgedekte woning. Wij bieden u nu die mogelijkheid. Als geheel lijkt het wel een landhuis, deze 2-onder-1 kapwoningen, gelegen in een rustige wijk in het levendige Burdaard. In 1987 zijn er vijf van deze duo's gebouwd en nog altijd zorgen ze voor verrassende blikken als mensen "De Wellen" opkomen. Inmiddels zijn door uit- en verbouw de indelingen van deze woningen erg verschillend, wat wel iets zegt over de mogelijkheden van deze woningen. En een slaap- en badkamer op de begane grond, maakt deze woningen ook nog eens levensloopbestendig. Kortom, deze helft van een landhuis is zeker uw bezichtiging waard.

Begane grond

Entree; hal met meterkast, trapopgang en toegang tot de badkamer met inloopdouche en vaste wastafel, toiletruimte met fontein, ruime beneden slaapkamer en de royale woonkamer met tuindeur; éénvoudige, doch degelijke keuken met een 5-pits gaskookplaat, inbouw koelkast, elektrische grill oven en aan weerszijden een werkblad; bijkeuken met CV ketelopstelling, witgoedaansluitingen en toegang tot de garage; de ruime garage heeft een elektrische kanteldeur met inloopdeur, er is een uitstortbak met kraan en een zijdeur naar de achtertuin.

Eerste verdieping

Ruime overloop met bergruimte in het knieschot en mogelijkheid voor het maken van een werkhoekje; 2 slaapkamers, de grootste (ca. 27m²) is over de gehele breedte van de woning en heeft 2 dakkapellen en vaste kastruimte in de knieschotten. Hier kunnen ook 2, nog steeds ruime, slaapkamers van worden gemaakt.

Tuin

De tuin is gelegen aan de voor- en achterzijde van de woning, heeft een oprit met parkeermogelijkheid voor meerdere voertuigen, is deels aangelegd als siertuin met grind en heeft achter het huis een aantal beschutte terrassen met voldoende privacy. Naast de garage is een aangebouwd houten schuurtje voor bijvoorbeeld tuingereedschap, stallen van fietsen of een motorfiets.

Bijzonderheden

Gelegen in een kleine, rustige wijk met alleen bestemmingsverkeer.
Slaap- en badkamer op de begane grond.
Ruime, aangebouwde stenen garage met stroom en water.
Grotendeels voorzien van dubbel glas.
Diverse ver- en uitbouw mogelijkheden.
De rieten kap is ca. 3 jaar oud en krijgt jaarlijks een behandeling tegen mos en algen.
Al geruime tijd in onderhoud bij erkende schilder.
Verzorgde tuin met voldoende beschutting en privacy.

Burdaard is een dorp in de gemeente Noardeast Fryslân, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

Een herstructureringsplan van het dorp Burdaard, welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt, heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart