Eewal 33 - Verkocht

9112 HB, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Eewal 33
Plaats:
9112 HB, Burdaard
Prijs:
€ 279.500
Bouwjaar:
1903
Type:
Vrijstaand
Status:
Verkocht
Woonoppervlakte:
152.4 m2
Perceeloppervlakte:
283 m2
Inhoud:
525 m2
Kamers:
6
Slaapkamers:
5

Omschrijving

Prachtig gelegen aan de Dokkumer Ee vindt u deze karakteristieke, vrijstaande woning met authentieke uitstraling. Binnen is het heel anders! Ruim, licht en modern zijn hier wel de steekwoorden. En een hoog afwerkingsniveau met verrassende handigheidjes. Met vier slaapkamers en een toilet op de verdieping, een werk/slaapkamer en badkamer op de begane grond, is dit een prima woning voor jong en oud, voor een groot gezin, maar ook bijvoorbeeld voor mindervaliden. Kortom, u moet deze woning komen bekijken om een goede indruk te krijgen.

Begane grond

Entree aan de zijkant van de woning; gang met trapopgang naar verdieping, vaste kastruimte en garderoberuimte; woonkamer, met schuifpui naar de achtertuin, en open woonkeuken met uitzicht op het water; de keuken heeft een kookeiland met verzonken stopcontactpilaar, 5 pits RVS gaskookplaat met wokbrander en een vaatwasser. Verder vindt u in deze keuken nog een vriezer, koelkast, oven, magnetron, RVS wasemkap en een koffiemachine. Vanuit de gang heeft u verder toegang tot: de wasruimte met witgoedopstelling, werkblad met spoelbak met daaronder handige laden met wasmanden; de toiletruimte met hangcloset, fontein en subliem toiletrolreservoir; de badkamer met jacuzzi, inloopdouche met luxe douchekolom en badkamermeubel met dubbele kraan en verwarmde spiegel met tijdsaanduiding; een ruime werk/slaapkamer en een gang met extra koelkast en diverse andere kastruimten en de achterentree.

Eerste verdieping

Overloop met vaste kastruimte; vier slaapkamers met onder meer vaste kastruimte en diverse aansluitingen; toiletruimte met 2e hangcloset en fontein.

Tuin

De tuin van ca. 150 m² ligt beschut op het zuidwesten, achter de woning en biedt voldoende privacy. U vindt hier voor een gedeelte gras en een gedeelte sierbestrating met sfeervolle, overdekte loungehoek. De containers staan verstopt in een vernuftig ontworpen containerkast. Aan de voorzijde is een groenstrook gelegen, waar de huidige bewoners een terras hebben gemaakt om lekker aan het water te zitten.

Bijzonderheden

Prachtig gelegen aan doorgaand vaarwater (staande mastroute) de Dokkumer Ee.
Vanuit de woonkamer en open woonkeuken prachtig zicht op het water.
De woning is sinds 2013 volledig gerenoveerd, vernieuwd en dus ook geïsoleerd.
Keuken is uitgebreid voorzien van kwaliteitsapparatuur.
Alles voorzien van kunststof ramen, deuren, goten, etc. met diverse horren en screens.
Begane grond bijna geheel voorzien van tegels en vloerverwarming.
Veel vaste kastruimte, inbouw ledspots en vernuftige details.
Hoog afwerkingsniveau, in een stijl, die overal is doorgetrokken.

Burdaard is een dorp in de gemeente Noardeast Fryslân, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

Een herstructureringsplan van het dorp Burdaard, welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt, heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Kaart