Wânswerterdyk 3 - Verkocht

9111 HD, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Wânswerterdyk 3
Plaats:
9111 HD, Burdaard
Prijs:
€ 134.500
Bouwjaar:
1868
Type:
Vrijstaand
Status:
Verkocht
Woonoppervlakte:
100 m2
Perceeloppervlakte:
173 m2
Inhoud:
360 m2
Kamers:
4
Slaapkamers:
2

Omschrijving

Deze sfeervolle, vrijstaande woning in het levendige dorp Burdaard is, zeker gezien de scherpe vraagprijs, een unieke kans voor starter(s). De woning, met ca. 100 m² woonoppervlak, heeft een woonkamer, een eetkamer en een keuken met U-opstelling, die allen in open verbinding staan met elkaar. Aan de achterzijde is een aanbouw met ruime bijkeuken met achterentree en een flinke badkamer met badmeubel, inloopdouche en ligbad. Boven zijn twee slaapkamers en er is eventueel de mogelijkheid om uit te breiden boven de aanbouw. De tuin is niet heel groot, maar wel onderhoudsvriendelijk. Echt een woning om eens even te bekijken en te ervaren.

Begane grond

Entree, hal met meterkast en trapopgang; tussenhal en sfeervolle woonkamer met balkenplafond, houten vloer en schouw met rookkanaal (niet in gebruik); halfopen keuken met U-opstelling met daarin een 5-pits RVS gasfornuis met wokbrander en elektrische oven, een RVS wasemkap, een anderhalfs spoelbak en een koelkast. Ook in de keuken ligt de houten vloer en is er een balkenplafond. Aansluitend de eetkamer met laminaatvloer. Aan de achterzijde van de woning een bijkeuken met witgoedopstelling, CV-ketel en een inloop provisiekast; nog een ruime bijkeuken met achterentree en toegang naar de toiletruimte en de badkamer met inloopdouche, ligbad en een badmeubel met wastafel.

Eerste verdieping

Overloop met kastruimte; slaapkamer met kastruimte in het knieschot en een dakraam; slaapkamer met dakkapel en kastruimte.

Tuin

Voortuin met sierbestrating, buxushaagjes en siergrind is noordwest gericht; beschut achterplaatsje met achterom is geheel bestraat en bevindt zich op het zuidoosten.

Bijzonderheden

Sfeervolle, vrijstaande woning voor een aantrekkelijke prijs.
Gelegen midden in het levendig watersportdorp Burdaard, op ca. 100 mtr. van de Dokkumer Ee.
Woning wordt centraal verwarmd en is aan de voorzijde voorzien van dubbel glas.
Recentelijk nieuwe goten aan de voor- en zijkanten.
Overname interieur is bespreekbaar.
Het is mogelijk deze woning op korte termijn te aanvaarden.

Burdaard is een dorp in de gemeente Noardeast Fryslân, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

Een herstructureringsplan van het dorp Burdaard, welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt, heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Kaart