Eewal 41 - Verkocht

9112 HB, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Eewal 41
Plaats:
9112 HB, Burdaard
Prijs:
€ 265.000
Bouwjaar:
1798
Type:
Vrijstaand
Status:
Verkocht
Woonoppervlakte:
121.4 m2
Perceeloppervlakte:
285 m2
Inhoud:
475 m2
Kamers:
4
Slaapkamers:
3

Omschrijving

Direct aan de Dokkumer Ee vindt u deze statige, vrijstaande woning op een werkelijk prachtige plek in dit levendige watersportdorp Burdaard. Aan de achterzijde heeft u vanaf de Hoofdweg, middels het recht van overpad, toegang tot uw beschutte achtertuin met een volledig in stijl gebouwde, ruime garage met grote zolder. Aan de voorzijde zit u eerste rang aan de Dokkumer Ee. Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken, kunt u hier genieten van alle activiteiten op en om het water. Op jaarbasis passeren ca. 12.000 pleziervaartuigen dit belangrijke gedeelte van de Elfstedenroute. Deze gerieflijke woning is door de jaren heen grotendeels vakkundig gerenoveerd en gemoderniseerd, maar heeft ook nog veel details en kenmerken van weleer.

Begane grond

Entree voorzijde; moderne, lichte en strak vormgegeven keuken met diverse inbouwapparatuur en voorzien van vloerverwarming, maar tevens nog met diverse authentieke details; lichte, doorzon woonkamer met vloerverwarming, prachtige schouw met rookkanaal, balkenplafond en glas-in-loodramen; bijkeuken met witgoedaansluitingen en o.a. nog een oude, geglazuurde estrikken vloer; slaap- of werkkamer met zicht op de Dokkumer Ee; hal met achterentree, meterkast, trapopgang en moderne toiletruimte met hangcloset en fontein.

Eerste verdieping

Lichte overloop met kanteldakraam; twee ruime slaapkamers en een nieuwe, moderne badkamer met dakkapel. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel en een ruime inloop regendouche.

Tweede verdieping

Middels vlizotrap te bereiken, volledig dragende, zolderberging.

Tuin

Beschutte siertuin op het zuiden, in passende stijl bij het huis, met beukenhaagjes, leilindebomen, regenwaterput en sierbestrating. Er is een inrit naar de garage en een steeg met steegdeur, die leidt naar de voorzijde van de woning. Voor de woning loopt een fiets/wandelpad en vervolgens een strook gemeente grond tot het water, waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

Bijzonderheden

Een pand met uitstraling en karakter op een prachtige locatie aan doorgaand vaarwater de Dokkumer Ee.
Grotendeels gerenoveerd met o.a. nieuwe kozijnen, goten, schuimbetonvloer met vloerverwarming, etc.
Veel authentieke details zoals glas-in-loodramen, balkenplafonds, schouw met rookkanaal, enz.
Mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond.
Grote, degelijk gebouwde, houten garage met betonvloer en gemetselde borstwering .

Burdaard is een dorp in de gemeente Noardeast Fryslân, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

Een herstructureringsplan van het dorp Burdaard, welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt, heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 55 autominuten en Drachten in ca. 35 minuten. Werelderfgoed De Waddenzee ligt hemelsbreed op ca. 8 km en de veerboot naar Ameland op ca. 15 km.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart