Wânswerterdyk 48

9111 HE, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Wânswerterdyk 48
Plaats:
9111 HE, Burdaard
Prijs:
€ 105.000
Bouwjaar:
1948
Type:
Twee-onder-één-kap
Status:
In verkoop
Woonoppervlakte:
70 m2
Perceeloppervlakte:
459 m2
Inhoud:
245 m2
Kamers:
5
Slaapkamers:
3

Omschrijving

Midden in dit levendige dorp vindt u deze naoorlogse 2 onder 1 kapwoning op ca. 450 m² eigen grond. Zeer geschikt voor starters of alleenstaanden. De afgelopen jaren is de gehele keuken vernieuwd, zijn beneden veel kozijnen en ramen vernieuwd met HR++ glas en is door de gehele woning centrale verwarming aangelegd met een nieuwe HR Combiketel. De brutomaandlast bij volledige financiering, voor een rentevaste periode van 10 jaar, bedraagt voor deze woning ca. € 385.

Begane grond

Entree, gang met elektriciteitsmeter, trapopgang en toegang tot de kelder. Woonkamer met balkenplafond, schouw en vaste kast. Slaapkamertje met vaste kast. Gemoderniseerde keuken in hoekopstelling met koelkast, combimagnetron, vaatwasser, gaskookplaat en rvs wasemkap. Ruime bijkeuken met CV-ketel opstelling, toiletruimte en badkamer met vaste wastafel en inloopdouche. Tevens is hier de achterentree. Boven de bijkeuken bevindt zich een volledig dragende bergruimte.

Eerste verdieping

Overloop met vaste wastafel, 2 slaapkamers met vaste kastruimte en een dakkapel.

Tweede verdieping

Zolderberging.

Tuin

De woning staat op ca. 450 m² grond, de voortuin bevindt zich op het zuiden en heeft een oprit welke ruimte biedt aan meerdere voertuigen. Achter de woning ligt een diepe achtertuin met een keurig onderhouden houten tuinhuisje met stroomvoorziening.

Bijzonderheden

Verrassend diepe achtertuin.
Moderne hoekkeuken met ledverlichting en diverse apparatuur.
Geheel nieuwe centrale verwarming in 2015.
Beneden veel nieuwe kozijnen en ramen met HR++ glas.
De woning kan op zeer korte termijn worden aanvaard.
Bruto maandlast, bij volledige financiering en een rentevaste periode van 10 jaar, bedraagt ca. € 385.

Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

Een herstructureringsplan van het dorp Burdaard, welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt, heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 50 autominuten en Drachten in ca. 30 minuten. Werelderfgoed De Waddenzee ligt hemelsbreed op ca. 8 km en de veerboot naar Ameland op ca. 15 km.

Kaart