Eewal 35

9112 HB, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Eewal 35
Plaats:
9112 HB, Burdaard
Prijs:
€ 139.500
Bouwjaar:
1915
Type:
Vrijstaand
Status:
In verkoop
Woonoppervlakte:
80.3 m2
Perceeloppervlakte:
163 m2
Inhoud:
290 m2
Kamers:
5
Slaapkamers:
3

Omschrijving

Direct aan de Dokkumer Ee vindt u deze knusse, vrijstaande woning in het centrum van het gezellige watersportdorp Burdaard. Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken, kunt u hier genieten van alle activiteiten op en om het water. Op jaarbasis passeren ca. 12.000 pleziervaartuigen dit belangrijke gedeelte van de Elfstedenroute. De op de zonkant gelegen achtertuin, biedt rust en privacy. Momenteel heeft de woning een slaapkamer en éénvoudige badkamer op de begane grond. Boven zijn 2 kleine slaapkamers en een nieuwe badkamer.

Begane grond

Entree aan de voorzijde door deelbare deur; gang, doorlopend tot achterzijde van de woning met daar de achterentree; keuken met diverse apparatuur in wandopstelling, provisiekast en balkenplafond; woonkamer met balkenplafond, moederhaard en schoorsteenmantel; slaapkamer met vaste kastruimte; kleine badkamer met toilet, vaste wastafel en ligbad; trapopgang naar de verdieping.

Eerste verdieping

Overloop; nieuwe badkamer met inloopdouche, hangcloset, badkamermeubel en designradiator; 2 kleine slaapkamers, elk met dakkapel.

Tuin

De tuin bevindt zich aan de achterzijde, de zuidkant, van de woning. Deze is geheel bestraat, heeft een vlonderterras en biedt voldoende privacy. Tevens staat er een blokhut waar uw fiets(en), tuinmeubilair, etc. in kunnen staan. Via de schuttingdeur komt u in de steeg en kunt u naar de voorzijde van de woning, het water of naar achteren, de doorgaande weg.

Bijzonderheden

Gelegen aan staande mastroute en mogelijkheid om uw boot voor huis aan te leggen.
Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken, prachtig uitzicht op het water.
Slaap- en badkamer op de begane grond.
Centraal verwarmd middels moederhaard.
Supermarkt op ca. 20 meter, auto parkeren op ca. 30 meter.


Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggenmet Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

In 2008 is men gestart met een herstructureringsplan van Burdaard (www.ferwerderadiel.nl) welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt. Dit plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 55 autominuten en Drachten in ca. 35 minuten. Werelderfgoed De Waddenzee ligt hemelsbreed op ca. 8 km en de veerboot naar Ameland op ca. 15 km.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart