Eewal 1

9112 HA, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Eewal 1
Plaats:
9112 HA, Burdaard
Prijs:
€ 325.000
Bouwjaar:
1726
Type:
Vrijstaand
Status:
In verkoop
Woonoppervlakte:
237 m2
Perceeloppervlakte:
884 m2
Inhoud:
1280 m2
Kamers:
9
Slaapkamers:
5

Omschrijving

Zeer riante woning, op een werkelijk prachtige plek in dit levendige dorp, met een onverwacht grote achtertuin van ca. 500 m² op het zuiden. Deze gerieflijke woning is door de jaren heen vakkundig gerenoveerd en gemoderniseerd, maar heeft nog erg veel details en kenmerken van weleer. In deze voormalige herberg bevinden zich momenteel een Bêd en Brochje en een multifunctionele ruimte, die wordt verhuurd als winkelruimte. De ligging in het hart van dit dorp, direct aan het water en bij de brug, maakt deze woning bij uitstek geschikt hiervoor. Maar ook een groot gezin of iemand met werk of zorg aan huis zal zich hier al heel snel thuis voelen.

Begane grond

Entree; ruime hal met prachtige, oude plavuizenvloer, open trapopgang en toegang tot de woonkamer, keuken, winkelruimte, bijkeuken, toiletruimte met fontein en provisiekast; royale woonkamer (ca. 40 m²) met bedstede wand, houtenvloer, houtkachel, etc. en prachtig uitzicht over de Dokkumer Ee; keuken met vloerverwarming, L-opstelling met 5-pits rvs gaskookplaat, afzuigkap en combimagnetron, vaste kast met CV-ketelopstelling en 110 liter zonneboiler; eetkamer (ca. 16 m²) met vloerverwarming, balkenplafond, zicht op de diepe achtertuin en toegang tot beschut en gedeeltelijk overdekt terras op het zuiden; grote bijkeuken (ca. 20 m²) met achterentree en een werkblad met spoelbak; verwarmbare garage met werkbank, vaste kasten, elektr. sectionaldeur en meterkast; multifunctionele ruimte van ca. 60 m² met keukenblok, momenteel in gebruik als winkelruimte.

Eerste verdieping

Ruime overloop; grote kamer met keukenblok en badkamer met toilet, toegang tot balkon met prachtig uitzicht; slaapkamer met badkamer/toilet en toegang tot balkon met prachtig uitzicht; nog 3 slaapkamers en 2 badkamers met toilet; toegang naar dakterras met brandtrap; witgoedopstelling; op de hele verdieping diverse vaste kasten.

Tweede verdieping

Volledig dragende zolderberging.

Tuin

Aan de voorzijde bevindt zich een beschut terras met siertuin, direct aan het het water, met de mogelijkheid voor het aanleggen van een kleine boot. Aan de achterzijde, een diepe achtertuin (ca. 500 m²) op het zuiden, die grotendeels aan het zicht is onttrokken. Tevens is hier plaats voor het parkeren van diverse voertuigen.

Bijzonderheden

Prachtige locatie aan doorgaand vaarwater en bij de brug.
Een pand met uitstraling en karakter, geschikt voor diverse doeleinden.
Ca. 250 m² woonoppervlak en bijna 900 m² eigen grond.
Diverse terrassen met beschutting en privacy.
Veel authentieke details, goed onderhouden en volledig geïsoleerd.
Vier badkamers en vijf toiletten.
Hemelwatertank voor het spoelen van de toiletten.
Zonneboiler 2014, Hr Combiketel uit 2013 en alle kamers met eigen thermostaat.
. . . . . . . . en nog veel meer bijzonderheden.

Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

In 2008 is men gestart met een herstructureringsplan van Burdaard (www.ferwerderadiel.nl) welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt. Dit plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 55 autominuten en Drachten in ca. 35 minuten. Werelderfgoed De Waddenzee ligt hemelsbreed op ca. 8 km en de veerboot naar Ameland op ca. 15 km.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart