Wanswerterdyk 9

9111 HD, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Wanswerterdyk 9
Plaats:
9111 HD, Burdaard
Prijs:
€ 189.000
Bouwjaar:
1872
Type:
Vrijstaand
Status:
In verkoop
Woonoppervlakte:
110 m2
Perceeloppervlakte:
320 m2
Inhoud:
465 m2
Kamers:
6
Slaapkamers:
5

Omschrijving

Bent u op zoek naar een zeer complete gezinswoning, waar u direct in kunt en waar u weinig tijd hoeft te besteden aan onderhoud, dus meer tijd over heeft voor andere dingen? Zoek dan niet verder:
Aan een rustige, doorgaande weg in dit levendige dorp, vindt u deze karakteristieke vrijstaande woning. Een houten vloer in de woonkamer, balkenplafonds en een houtkachel zorgen voor een gemoedelijke en warme sfeer in huis. De woning beschikt over maar liefst vijf slaapkamers waarvan één op de begane grond, met een oude bedstede kast. Ook de moderne badkamer met ligbad bevindt zich beneden. De woning is door de jaren heen gerenoveerd en gemoderniseerd, waarbij gebruik is gemaakt van degelijk materiaal.

Begane grond

Entree, hal met open trapopgang en meterkast (8 gr.); toiletruimte met hangtoilet; badkamer met badmeubel, douchecabine en ligbad; beneden slaapkamer met schouwpartij en bedstede deuren met daarachter een kleine inloopkast; woonkamer met eikenhouten vloer en schouwpartij met houtkachel en rvs rookkanaal; halfopen keuken in L-opstelling met diverse inbouwapparatuur; bijkeuken met witgoedaansluiting, spoelbak en cv-opstelling; extra bijkeuken met ruime kelderkast.

Eerste verdieping

Overloop met bergruimte achter schuifdeuren, vier slaapkamers met vaste kasten en bergruimten.

Tweede verdieping

Kleine zolderberging.

Tuin

Het merendeel van de tuin bevindt zich aan de achterzijde van de woning, op het zuiden. Deze is langs beide zijden van het huis te bereiken, ligt erg beschut en biedt volop privacy.

Bijzonderheden

Dit object heeft diverse kunststof kozijnen, een kunststof dakkapel en rondom het huis een kunststof dakgoot. Bijna de gehele woning is voorzien van dubbel glas. Het dak, de vloer en de wanden zijn voorzien van isolatie. De hal, woonkamer en de slaapkamer beneden hebben allen een balkenplafond.

Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

In 2008 is er een start gemaakt met het herstructureringsplan van Burdaard (www.ferwerderadiel.nl) waarvan inmiddels een groot deel al is gerealiseerd. Dit plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en binnenzwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart