Concordiastrjitte 27

9112 HW, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Concordiastrjitte 27
Plaats:
9112 HW, Burdaard
Prijs:
€ 325.000
Bouwjaar:
2003
Type:
Vrijstaand
Status:
In verkoop
Woonoppervlakte:
174 m2
Perceeloppervlakte:
859 m2
Inhoud:
713 m2
Kamers:
9
Slaapkamers:
7

Omschrijving

Deze zeer complete en geriefelijke, levensloopbestendige woning, staat op een ruime kavel van ca. 859 m², gelegen aan een staande mastroute met eigen aanlegmogelijkheid van ca. 18,50 meter lengte. Dit pand is beduidend ruimer dan de voorzijde doet vermoeden. De woning is gebouwd in 2003, heeft een aangebouwde serre en een slaapkamer met royale badkamer en extra toilet op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, een tweede badkamer met toilet en een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier zijn twee kinderkamers gerealiseerd. De woonkamer, halfopen keuken(2017) en serre, met schuifpui, hebben een geoliede eikenhouten vloer. De verdieping is geheel voorzien van laminaat. De grote achtertuin ligt op het zuiden, heeft meerdere zonneterrassen en is gelegen aan het (zwem)water.
Dit object is voorzien van het Energielabel A, wat inhoud dat het een zeer gunstig energieverbruik heeft. De aanwezige zonnepanelen en een houtkachel zorgen voor een nog gunstiger energieverbruik. Daarnaast zijn er in november 2015 nog eens 18 zonnepanelen van elk 315 Wp geplaatst. Het heteluchtsysteem en de luchtfiltering zorgen voor een schoon en aangenaam klimaat in deze woning.

De huidige bewoners hebben hier altijd met veel plezier gewoond, maar hebben plannen waarvoor zij nog meer ruimte nodig hebben.

Begane grond

Entree, hal met meterkast, toilet en trap naar verdieping. L-vormige woonkamer (ca. 52 m²) met rvs dubbelwandig rookkanaal, serre met schuifpui en gevelkachel; halfopen nieuwe keuken (2017) met diverse inbouwapparatuur waaronder een rvs M-System 5-pits gasfornuis. Bijkeuken met witgoedaansluitingen, kastruimte, achterentree en toegang tot de aangebouwde stenen garage. Beneden slaapkamer (ca. 16 m²) met schuifpui; ruime, luxe badkamer met vloerverwarming, douche, duobad, stoomcabine en een tweede toilet.

Eerste verdieping

Overloop met vaste trapopgang naar de tweede verdieping, berging met CV opstelling en luchtverwarmingsinstallatie, 4 slaapkamers (ca. 9, 9, 9 en 10,5 m²) met kastruimten in de knieschotten. Badkamer met badmeubel, douchecabine en een derde toilet. De overloop en slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer.

Tweede verdieping

Twee kinderkamers met kantelramen, bergruimte met daarin het mechanisch luchtfiltersysteem.

Tuin

Goed verzorgde voor- en achtertuin met diverse terrassen. Sierbestrating en groen wisselen elkaar af. Eigen steiger aan het water. Oprit voor minimaal 2 auto's. Blokhut met volop bergruimte. Men kan volledig om het huis heen komen, aan de westkant kan zelfs een voertuig/kar/trailer naar de achtertuin.

Bijzonderheden

Energiezuinige woning (A-label), tot in detail afgewerkt, voorzien van alle aansluitingen en extra wandaansluitingen, raam- en deurhorren, dubbel luchtfiltersysteem, zonnepanelen en houtkachelaansluiting (dubbelwandig rvs-pijp). In november 2015 zijn 18 zonnepanelen (315 Wp elk) van het nieuwste type geplaatst. In 2017 is de woning geheel buitenom geschilderd en is er een nieuwe keuken geplaatst.

Dit object is gelegen in de wijk Groot Bornemeer. Groot Bornemeer is het uitbreidingsplan aan de zuidwestkant van het pittoreske dorp Burdaard, gelegen aan de druk bevaren Dokkumer Ee, tussen Dokkum en Leeuwarden. Vrijwel alle uitgegeven kavels in dit plan grenzen aan het water dat weer een directe verbinding heeft met de Dokkumer Ee.
Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

In 2008 is er een start gemaakt met het herstructureringsplan van Burdaard (www.ferwerderadiel.nl) waarvan inmiddels een groot deel al is gerealiseerd. Dit plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart